top of page

Ervaren yogadocenten

Yoga Ternat is doorheen de jaren uitgegroeid tot een dynamische vereniging.
We zijn erg trots op de diversiteit van ons team en hun vermogen om hun eigen unieke beleving door te geven.
Lees hieronder meer over onze teamleden.

Annelies L'Ecluse

docent en secretaris

IMG_0074 Annelies Namaskar (Angeli moedra).JPG

Al in haar twintiger jaren begon Annelies met het volgen van wekelijkse yoga lessen bij Hortense Rydant in Yoga Ternat. Ze raakte meer en meer in de ban van yoga en begon zich te verdiepen in de yogafilosofie. Ze volgde de 4 jarige opleiding Intergrale Yoga in de ashram Yoga Vedanta Aalst en een 200uren yogateacher training bij Joachim Meire. Daarnaast volgde ze lessen bij internationale yogi’s zoals Kenny Graham, Anat Geiger, Marc St Pierre. Vandaag volgt ze Iyengar yoga bij Nico Chkifi.

Het lesgeven startte in 2013 op haar werk en in september 2017 kwam daar de donderdagavondles van yoga Ternat bij. Sinds 2022 versterkt ze het team van de yogastudio Levenscirkel in St Martens Bodegem.

Annelies verzorgt de les op donderdag om 20u00.

contact: annelieslecluse@gmail.com

Edmond Meertens

docent en penningmeester

Edmond Gyana moedra.JPG

Monique De Geyndt

docent

IMG_0079.JPG

Monique heeft sedert vele jaren het nut van yoga ervaren in de lessen van Wiske Cardoen en Hortense Rydant.  Samen met Gilberte volgde ze de Yoga Academie in Aalst (2001-2005), de basisopleiding in de klassieke yoga.  Bij Alberto Paganini ontdekte zij de yoga van het hart en bij Joachim Meire de down to earth actievere vinyasa yoga. Verdieping werd passie. Vooral voor het nut van ruimer en vrijer ademen.  Zij oefende in Bewust Verbonden Ademen, Rebirthing en Transformational Breathing.  

Vanaf 2010 wordt zij ingeschakeld als vaste lesgeefster of als vervangster.

contact: moniquedegeyndt@hotmail.com

Edmond kreeg de eerste yogalessen bij Hugo Boon en volgde al snel de opleiding tot yogaleraar in 1995 bij Yoga Vedanta Aalst. Vervolgens waren er ook yogalessen op het werk gegeven door Hélène Rondou.
Hijzelf begon pas les te geven bij Hatha Yoga Ternat in september 2013, dit in opvolging van Piet Mestdag die in 1973 met yoga gestart was.
Door de interesse voor yoga bezocht Edmond diverse yoga weekends, het jaarlijks Internationaal Yoga Congres te Zinal in Zwitserland en ook meerdere ashrams in India, de bakermat van yoga.
Ook volgt hij nu nog, als vervolmaking, een bijkomende opleiding in de Open Yoga Academie

bij Hugo Boon in Lennik.
 

Edmond verzorgt de les op dinsdagmorgen om 10u00.

Gilberte Limbourg

docent en voorzitster

IMG_0076.JPG

Gilberte is ooit begonnen met yogales te volgen bij Louise Cardoen. Later bij Hortense. Deze wist haar te begeesteren om dieper in te gaan op de achtergronden van yoga. Een vierjarige opleiding in Integrale Yoga in de Yoga Vedanta ashram in Aalst volgde. Haar stage deed ze in Yoga Vedanta Denderleeuw bij Raf Zwaenepoel. Ze is steeds de weekends van de Yoga Federatie blijven volgen als bijscholing. Momenteel volgt ze een bijkomende opleiding aan de open academie in Lennik. Sedert haar stages is ze steeds blijven les geven.

 

Gilberte verzorgt de les op dinsdag om 10u00 en donderdag om 18u30.

contact: yoga.ternat@gmail.com

bottom of page