Ervaren yogadocenten

Yoga Ternat is doorheen de jaren uitgegroeid tot een dynamische vereniging.
We zijn erg trots op de diversiteit van ons team en hun vermogen om hun eigen unieke beleving door te geven.
Lees hieronder meer over onze teamleden.

Monique De Geyndt

docent en secretaris

foto Monique.jpg

Monique heeft sedert vele jaren het nut van yoga ervaren in de lessen van Wiske Cardoen en Hortense Rydant.  Het volgen van de Yoga Academie in Aalst (2001-2005) bracht verdieping op het vlak van psychologie, filosofie, historiek en het oorspronkelijke doel van yoga : meditatie. Vanaf 2010 geeft ze zelf les of vervangt ze de andere lesgevers.  Sinds 2016 is zij lid van IBF, de wereldorganisatie rond bewust ademen.
Monique verzorgt de les op dinsdag om 10u via zoom.
contact: moniquedegeyndt@hotmail.com

Annelies L'Ecluse

docent

yoga buiten.jpg

Al in haar twintiger jaren begon Annelies met het volgen van wekelijkse yoga lessen bij Hortense Rydant in Yoga Ternat. Na een pauze van een paar jaar nam ze de draad weer op. Ze raakte meer en meer in de ban van yoga en begon zich te verdiepen in de yogafilosofie. In 2013 startte ze met wekelijkse yoga lessen op haar werk en in september 2017 kwam daar de donderdagavondles van yoga Ternat bij. Dat jaar startte ze ook de 4 jarige opleiding Integrale Yoga in de ashram Yoga Vedanta Aalst. Daarnaast volgde ze lessen bij internationale yogi’s zoals Kenny Graham, Anat Geiger, Marc St Pierre en Joachim Meire tijdens yogaland 2016, 2017 en 2018.

Naast Hatha yoga verdiept ze zich ook in Vinyasa en Yin yoga.

Annelies verzorgt de les op donderdag om 20u00.

contact: annelieslecluse@gmail.com

Edmond Meertens

docent

foto Edmond.jpg

Edmond kreeg de eerste yogalessen bij Hugo Boon en volgde al snel de opleiding tot yogaleraar in 1995 bij Yoga Vedanta Aalst. Vervolgens waren er ook yogalessen op het werk gegeven door Hélène Rondou.
Hijzelf begon pas les te geven bij Hatha Yoga Ternat in september 2013, dit in opvolging van Piet Mestdag die in 1973 met yoga gestart was.
Door de interesse voor yoga bezocht Edmond diverse yoga weekends, het jaarlijks Internationaal Yoga Congres te Zinal in Zwitserland en ook meerdere ashrams in India, de bakermat van yoga.
Ook volgt hij nu nog, als vervolmaking, een bijkomende opleiding in de Open Yoga Academie

bij Hugo Boon in Lennik.
Edmond verzorgt de les op dinsdagmorgen om 10u00.

Gilberte Limbourg

docent en voorzitster

foto van mezelf.jpg

Gilberte is ooit begonnen met yogales te volgen bij Louise Cardoen. Later bij Hortense. Deze wist haar te begeesteren om dieper in te gaan op de achtergronden van yoga. Een vierjarige opleiding in Integrale Yoga in de Yoga Vedanta ashram in Aalst volgde. Haar stage deed ze in Yoga Vedanta Denderleeuw bij Raf Zwaenepoel. Ze is steeds de weekends van de Yoga Federatie blijven volgen als bijscholing. Momenteel volgt ze een bijkomende opleiding aan de open academie in Lennik. Sedert haar stages is ze steeds blijven les geven.

Gilberte verzorgt de les op donderdag om 18u30.

contact: yoga.ternat@gmail.com