©2019 door Yoga Ternat. 

“Whoever let go (of) attachment to the fruits of their actions, and instead dedicates their actions to God, is not touched by sin, like the lotus leaf is not touched by water.”

vers 10, hfdst V, Bhagavad Gitaa

Yoga Ternat startte in 1970.

Dit jaar vieren we ons 50-jarig bestaan!

Gilbert Pieraerts en Zacharie Cardoen richtten Yoga Ternat op in maart 1970.  Net als alle huidige lesgevers bij Yoga Ternat volgden ook zij hun opleiding in Aalst waar de gebroeders Kiekens bij de allereerste in België waren om yoga toe te passen en te promoten.


Zacharie’s interesse voor yoga werkte zo aanstekelijk bij zijn echtgenote Louise Van der heyden dat ook zij begon met yoga en al vlug de leidinggevende figuur werd.  “Wiske Cardoen”, zoals we haar beter kennen, begeleidde en bezielde honderden leerlingen op hun yoga pad. We blijven haar onnoemlijk dankbaar !


Aanvankelijk gingen de lessen door in de broederschool van Kasteel Kruikenburg. Nadien verhuisden de lessen naar de stenen rand van het gemeentelijk zwembad om uiteindelijk een vaste stek te krijgen in de danszaal met de omgedraaide spiegels en de aangename zachte parketvloer. In het totaal vernieuwde sportcentrum gaan de lessen nog steeds door in de ‘danszaal’.


Hortense Rydant uit Asse nam in 1997 de yogalessen van Louise over. Toen haar trouwe chauffeur Camiel overleed moest zij noodgedwongen haar lessen stopzetten. In 2012 nam Gilberte Limbourg het initiatief om door te gaan met Yoga Ternat. Samen met Monique De Geyndt en Edmond Meertens werden de eerste jaren overbrugd. Myriam Van Mieghem en Annelies L'Ecluse versterkten de groep zodat wij vandaag met trots mogen stellen :

Yoga Ternat bestaat onafgebroken 50 jaar lang en is "alive and kicking” !!!