glassculptuur.JPG

 

             50

 

1970 plus 50 = 2020   -    2020 min 1970 = 50

In maart 1970 richtten Gilbert Pieraerts en Zacharie Cardoen , na hun opleiding in de Yoga Vedanta School van Aalst, hun eigen vereniging ‘Yoga Ternat’ op.

Daarmee behoorden zij tot de eerste yoga-beoefenaars in clubverband in België.     

Zacharie’s echtgenote Louise  Van der heyden , beter gekend als “Wiske Cardoen” nam al vlug het voortouw.  Zij bracht vele leden aan en gaf jarenlang met veel bezieling haar wekelijkse yogalessen.

In 1997 nam Hortense Rydant uit Asse de fakkel van Wiske over. Toen haar trouwe chauffeur Camiel overleed dreigde in 2012 een plotse stopzetting van de lessen.   

Gilberte Limbourg nam daarom het initiatief om de afgeknapte draad terug op te nemen.              Samen met Monique De Geyndt en Edmond Meertens werd het aanbod zelfs uitgebreid van twee naar drie wekelijkse lessen. 

Myriam Van Mieghem en Annelies L'Ecluse versterkten het trio, brachten een nieuwe visie en nieuwe input en met veel enthousiasme vierden wij samen met onze leden op 5 maart 2020 onze gouden verjaardag.

Nauwelijks een week later zette het coronavirus alles en iedereen in lockdown. Een uitdaging én een grote opportuniteit voor ons als yogi om thuis yoga te beoefenen, discipline te kweken, vol te houden.

 

Laat ons in alle vertrouwen afwachten tot de storm overwaait.

 


©2019 door Yoga Ternat.