top of page
IMG_0036 wij vieren_edited.jpg

YOGA TENAT : Hoe het begon ....

Maart 1970 :  Gilbert Pieraerts en Zacharie Cardoen worden door Frans Devits meegevraagd om een lesje yoga te gaan volgen bij de gebroeders Kieckens in Aalst. De twee heren zijn zodanig onder de indruk dat ze meteen hun eigen plaatselijke Ternatse vereniging oprichten. Je mag hen gerust ‘pioniers’ noemen want yogi's droegen toen nog het etiket van 'geitenwollensokken'. 

Zacharie’s echtgenote, Louise Van der heyden - beter gekend als “Wiske Cardoen” -neemt al vlug het voortouw.  Zij geeft jarenlang met veel bezieling haar wekelijkse lessen en laat een hele generatie kennis maken met de zonnegroet en andere yoga-houdingen.

In 1997 neemt Hortense Rydant uit Asse de fakkel van Wiske over. Als haar trouwe chauffeur Camiel in 2010 overlijdt worden de lessen bruusk stopgezet.   

 

Gilberte Limbourg neemt het moedige initiatief om de afgeknapte draad meteen terug op te nemen. Samen met Monique De Geyndt en Edmond Meertens wordt het aanbod uitgebreid van twee naar drie wekelijkse lessen. Ook Myriam Van Mieghem wordt enkele jaren ingeschakeld als lesgeefster. In 2017 versterkt Annelies L'Ecluse het team.

Onze vereniging mag jaarlijks meer dan 100 leden verwelkomen en daar zijn we fier op!

 

Onder de rubriek 'Nieuws' kan je ontdekken dat yoga niet alleen voor rust en ontspanning zorgt maar dat er ook nog heel wat meer op het programma staat. 

En dat er na de lessen hechte vriendschapsbanden gesmeed worden, dat kan je enkel zelf komen ervaren.

bottom of page