glassculptuur.JPG

 

             50

 

1970 plus 50 = 2020   -    2020 min 1970 = 50

Maart 1970 :  Gilbert Pieraerts en Zacharie Cardoen worden door Frans Devits meegevraagd om een lesje yoga te gaan volgen in Aalst. De twee heren zijn zodanig onder de indruk dat ze meteen hun eigen plaatselijke vereniging oprichten. Je mag hen gerust ‘pioniers’ noemen want yoga was toen totaal onbekend. 

Zacharie’s echtgenote, Louise Van der heyden - beter gekend als “Wiske Cardoen” -nam al vlug het voortouw.  Zij gaf jarenlang met veel bezieling haar wekelijkse yogalessen en liet honderden mannen en vrouwen kennis maken met yoga.

In 1997 nam Hortense Rydant uit Asse de fakkel van Wiske over op een eigen maar  even enthousiaste manier. Toen haar trouwe chauffeur Camiel overleed dreigde in 2010 een plotse stopzetting van de lessen.   

Gilberte Limbourg nam daarom het initiatief om de afgeknapte draad terug op te nemen.              Samen met Monique De Geyndt en Edmond Meertens werd het aanbod zelfs uitgebreid van twee naar drie wekelijkse lessen. 

Ook Myriam Van Mieghem gaf enkele jaren les.  Annelies L'Ecluse versterkte het team in 2017 en zorgt vakkundig voor vernieuwing, verjonging en dynamiek.

Blij en dankbaar om wat is geweest hebben we op 5 maart 2020 onze gouden verjaardag gevierd in een mooie samenzang met de leden.

Nauwelijks een week later zette het coronavirus alles en iedereen in onverwachte lockdown. Meteen een uitdaging én een grote opportuniteit voor ons als yogi om thuis aan yoga te doen,  discipline te kweken, vol te houden.   Zoom maakte het mogelijk met elkaar verbonden te blijven.

En dat blijven we doen! Elke dinsdag kan je een zoomles volgen vanuit je eigen huiskamer.