top of page
yogabeeldje_edited.jpg

Yoga is 
alles omvattend,
buitengewoon,
voor iedereen.

YOGA werkt op allerlei vlakken.

FYSIEK : Door al te ‘verstandelijk’ bezig te zijn verliezen we het contact met ons lichaam.  Yoga maakt je opnieuw bewust van je lichaam; wat- waar- hoe  het aanvoelt.  Door een beter lichaamsgevoel kan je op een bewuste manier spierspanning loslaten en kan je fysiek diep ontspannen.  Het lichaam krijgt de kans, in al zijn functies,  zelfhelend te herstellen. 

GEESTELIJK : Onze gedachten zijn een molen wiekende mallemolen, ze her-malen constant het verleden of zitten al wind te maken in de toekomst;  zelden of nooit zijn we met onze aandacht hier en nu.  Yoga helpt je om het Hier en Nu –moment te beleven, het enige moment dat er ook echt toe doet. 

ADEM : De adem is de brug tussen lichaam en geest.  Elke spanning vertaalt zich ook in je ademhaling wat maakt dat er meestal veel te oppervlakkig geademend wordt. De uitademing zacht en rustig maken, verdiepen en verlangzamen, maakt ook het lichaam en de gedachten rustiger.  De inademing verruimen en openen maakt dat je je lichaam met nieuwe energie kan opladen.

SPIRITUEEL :  Yoga is een eeuwenoude filosofie die via MEDITATIE inzicht geeft in de samenhang der dingen.  Alles wat leeft bestaat uit dezelfde universele energie.  Liefde, vreugde, dankbaarheid zijn de meest krachtige energieën;  angst de meest verlammende.  Yoga ten diepste beleven doet je positief in het leven staan omdat je beseft hoe alles en iedereen met alles en iedereen verbonden is.  Yoga betekent dan ook letterlijk ‘verbinden’.

Yoga is dus eigenlijk héél SIMPEL  en tegelijkertijd ALLESOMVATTEND.

Yoga is dus eigenlijk héél gewoon en tegelijkertijd BUITENGEWOON.

Yoga is dus eigenlijk universeel en VOOR IEDEREEN.

Hieronder enkele website voor meer verdieping:

Mantra's, meditatie en mindfulness: Centrum voor persoonlijke groei - Het Ontdekkingshuis Yoga en meditatie

yogafilosofie: Welkom bij Yoga Vedanta Aalst (yoga-vedanta-aalst.be)

bottom of page